Antwoorden verschillen tussen airhockeytafels

Wat is in de algemeenheid het verschil in kwaliteit van de airhockeytafels?

Wij hebben airhockeytafels in verschillende kwaliteitsklassen. De kwaliteit zit in het materiaal van de tafel. Hoe steviger en zwaarder de tafel is, hoe duurzamer en beter. Daarnaast is de kracht van de motor van belang. Hoe krachtiger de motor is, hoe sneller de puck over het veld glijdt. Het speelveld kan ook van verschillend materiaal gemaakt zijn. Zo kan de tafel van MDF met een High Gloss laag gemaakt zijn, of van stainless steel, ook wel RVS genoemd.


Wat is het verschil tussen MDF en RVS speelveld?

De goedkopere airhockeytafels hebben een MDF speelveld met geplastificeerde laag. De puck zal aanzienlijk minder soepel over het speelveld glijden in verhouding met een RVS speelveld. RVS is namelijk gladder dan MDF. RVS is ook van hogere kwaliteit en duurzaamheid en wordt veel gebruikt op de duurdere airhockeytafels. Een speelveld van MDF met het geplastificeerd laagje eroverheen zal eerder sporen van slijtage gaan vertonen in verhouding tot een speelveld van RVS.


Hoeveel motors heeft een airhockey en wat is het verschil?

Een airhockeytafel kan 1 motor hebben, maar sommige airhockeytafels hebben 2 motoren. De lagere kwaliteit airhockeytafels hebben vaak 1 motor in het midden van de tafel. Bij deze tafels is er kans dat u minder luchtdruk ervaart in de hoeken van de tafel. De duurdere tafels hebben vaak 2 motoren. Doordat de tafels 2 motoren hebben heeft de tafel op alle punten evenveel luchtdruk.  Sommige tafels van hoge kwaliteit hebben 1 motor, maar deze loopt onder het gehele speelveld waardoor er evenveel luchtdruk over het speelveld is.


Zijn airhockeytafels in verschillende maten beschikbaar?

Er zijn verschillende maten airhockeytafels beschikbaar. Zo hebben we kleine tafelmodellen van ongeveer 3ft. Deze kunnen altijd en overal worden geplaatst. De tafels vanaf 4 ft komen standaard al met een onderstel. De airhockeytafels zijn verkrijgbaar tot 8ft. Hoe groter de tafel hoe moeilijker het spel wordt.


Is een opklapbare tafel net zo sterk als een vaste tafel?

De opklapbare airhockeytafels zijn aanzienlijk minder sterk dan de vaste tafels. Dit omdat er scharnieren in het onderstel verwerkt zijn en deze gevoeliger zijn voor schade.