Antwoorden verschillen tussen de tafeltennistafels

Wat is in de algemeenheid het verschil in kwaliteit van de tafeltennistafels?

Tafeltennistafels zijn in diverse kwaliteitsklassen verkrijgbaar. In ons assortiment kunt u de tafels van verschillende kwaliteitsklassen met elkaar vergelijken. Bij een hogere kwaliteit tafeltennistafel wordt er vrijwel altijd een steviger onderstel gezien dan bij een lagere kwaliteit tafeltennistafel. Ook hebben de hogere kwaliteit tafeltennistafels een dikker speelveld waardoor de bal een betere bounce krijgt. Het type speelveld is bij tafeltennistafels van belang. Indoor tafeltennistafels hebben vaak een spaanplaat speelveld. Spaanplaat is niet geschikt om buiten of in vochtige ruimtes te plaatsen omdat deze bladen kromtrekken.  Tafeltennistafels van melaminehars, staal en beton zijn geschikt om buiten te plaatsen. De kwaliteit van de tafeltennistafels wordt bepaald door de materialen van de onderdelen. Hoe zwaarder de tafel is, hoe meer materiaal in de tafel verwerkt is en hoe beter deze kwalitatief is.

Wat is het verschil tussen een indoor en outdoor tafeltennistafel?

Indoor tafeltennistafels hebben vrijwel altijd een speelveld van spaanplaat. Tafels met een spaanplaat speelveld zijn alleen geschikt voor droge binnenruimtes. Zodra het spaanplaat in contact komt met vocht zal Ta deze kromtrekken en de tafeltennistafel onbruikbaar maken. Outdoor tafeltennistafels hebben een melaminehars, stalen of betonnen speelveld. Deze bladen trekken niet krom zodra deze in aanraking komen met vocht, en zijn dus uitermate geschikt om buiten te plaatsen. Tevens is het frame gegalvaniseerd waardoor deze goed beschermd is tegen diverse weersomstandigheden. Wij raden aan een hoes aan te schaffen om de outdoor tafeltennistafels extra mee te beschermen tegen diverse weersinvloeden. Zo houdt u de duurzaamheid van de tafel zo hoog mogelijk.

Wat is het verschil in materiaal van het speelveld?

Het speelveld van een tafeltennistafel kan van diverse materialen gemaakt zijn. Zo zijn de bladen voor de indoor tennistafels vaak gemaakt van spaanplaat. De outdoor tafels zijn meestal gemaakt van melaminehars, staal of beton. Beton en Staal zijn hierbij vrijwel onverwoestbaar en hebben hierdoor ook de hoogste duurzaamheid. Bij de speelvelden van spaanplaat en melaminehars is tevens verschil te zien in de dikte van het blad. Hoe dikker deze bladen zijn, hoe beter de bounce van de bal is en hoe prettiger en spannender het spel wordt.


Waarom hebben sommige tafels een dikker speelveld dat de andere?

De bladen van het speelveld zijn bij hogere kwaliteit tafeltennistafels dikker dan bij lage kwaliteit tafels. Een dikker speelveld zorgt voor een betere bounce van de bal en een hoger spelcomfort.

Heeft de kleur van het speelblad invloed op de tafeltennistafel?

De kleur van een tafelblad heeft geen invloed op het spel of de kwaliteit van de tafel. Wel is bij een blauw speelveld de bal het beste te zien. Hierdoor zien we vaak dat bij wedstrijden gekozen wordt voor een blauw speelveld.


Waar moet ik op letten bij een onderstel van een tafeltennis tafel?

Het frame van een tafeltennistafel is bij elke type anders. Hoe duurder de tafel wordt, hoe meer materiaal er in het frame verwerkt is. Veel verbindingspunten tussen de framedelen zorgt voor extra stevigheid. Daarnaast staat de tafel een stuk steviger als het frame dikker en zwaarder is. In het geval van een opklapbare tafel is ook verschil te herkennen. Zo zijn er opklapsystemen met een knop aan beide kanten van de tafel. Deze knoppen dienen omgedraaid te worden zodat de tafel in- en uitgeklapt kan worden. Een ander opklapsysteem bij tafeltennistafels in de handel onder het tafelblad. Deze handel is gemakkelijk omhoog te trekken waardoor u het tafelblad met 1 handeling uit en in kunt klappen kunt klappen. De handel wordt vaak als praktischer gezien omdat de speler niet om de hele tafel hoeft te lopen om het blad te kunnen in- of uitklappen. Hoe hoger de kwaliteit van het opklapsysteem hoe makkelijker en soepeler deze werkt.


Zijn stelpootjes altijd nodig?

Stelpootjes zijn niet altijd noodzakelijk wanneer de tafel op een rechte en waterpas vloer komt te staan. Uit ervaring blijkt dit niet altijd zo recht te zijn al gedacht en daarom raden wij de stelpootjes wel aan om het spel zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Dit werkt het beste op een vlak en waterpas speelveld. Inklapbare modellen zijn makkelijker in te klappen als de tafel waterpas staat. De tafel kan dan gemakkelijker in het kliksysteem vallen.


Welke tafeltennistafels zijn het meest ‘hufterproof’

De betonnen tafeltennistafels van HeBlad en de stalen tafeltennistafels zijn het meest ‘hufterproof’. De betonnen tafels zijn namelijk compleet gemaakt van beton en vrijwel onverwoestbaar. Het enige punt is dat deze tafels met een hijskraan geplaatst moeten worden in verband met het gewicht. Dit kan de plaatsing lastig maken op een minder goed bereikbare plaats. Als u geen betonnen tafeltennistafel kunt inzetten dan zijn de stalen tafels wellicht een optie. Deze tafels zijn net als de betonnen tafels vrijwel onverwoestbaar, maar wel makkelijker te plaatsen.