Tafeltennistafels voor zakelijk en professioneel gebruik

Er zijn verschillende vormen van zakelijk gebruik. U kunt een tafeltennistafel bijvoorbeeld plaatsen in een school of bedrijfskantine. Of deze kan worden gebruikt in een speelhal, in een speeltuin of op een vereniging. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van zakelijke gebruik van tafeltennistafels. Voor elke vorm van zakelijk gebruik kan de ene tafel misschien beter zijn dan de andere. Een tafeltennistafel die voornamelijk af en toe in de lunchpauze door enkele collega’s gebruikt wordt hoeft bijvoorbeeld niet zo stevig uitgevoerd te zijn als een tafeltennistafel die voornamelijk door jeugd wordt gebruikt.

Hoge kwaliteit tafel

Voor openbaar, of zakelijk gebruik zullen wij altijd een professionele tafeltennistafel aanraden. Een professionele tafeltennistafel ligt hoger in zijn kwaliteit en duurzaamheid, hierdoor kunnen deze tafeltennistafels beter tegen een stootje en het veelvoudig gebruik wanneer deze in een openbare ruimte staan. Voor tafeltennistafels geldt, hoe zwaarder het onderstel en hoe dikker het blad, hoe hoger de kwaliteit en hoe beter de bal stuitert.

ITTF wedstrijd tafels

De ITTF wedstrijd tafels zijn bedoeld voor de officiële wedstrijden, en voldoen dan ook aan alle eisen waar een wedstrijdtafel aan moet voldoen. De ITTF wedstrijd tafels hebben een dik speelveld van 22-25mm dik spaanplaat voor het beste speelcomfort. Door het materiaal van het speelveld zijn deze tafels niet geschikt om buiten te plaatsen. Een ITTF wedstrijdtafel is altijd bedoeld voor binnen gebruik.

Indoor of outdoor

Het is belangrijk als u een tafeltennistafel in een openbare ruimte wenst te plaatsen, dat u weet of deze binnen of buiten zal komen te staan. Een indoor tafeltennistafel kan bijvoorbeeld niet buiten worden gebruikt omdat de materialen waar een indoor tafel van gemaakt is, niet bestand zijn tegen de weersinvloeden. Een outdoor tafeltennistafel kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Voor outdoor tafeltennistafels wordt aangeraden om deze zo veel mogelijk af te dekken wanneer deze niet worden gebruikt om de tafel extra te beschermen tegen het weer en vuil, om zo de levensduur te verlengen.

Locaties waar een tafeltennistafel buiten kan staan, zoals een schoolplein of een park, zijn meestal ook nog toegankelijk in de avond of nacht. Voor dit soort locaties is het aan te raden om een betonnen of stalen tafeltennistafel te plaatsen. Deze kunnen worden verankerd in de grond en zijn zodanig sterk dat deze “hufter proof” zijn en hierdoor goed bestand tegen vandalisme en diefstal. Ook maakt dit de tafels extra veilig en duurzaam in het gebruik.

Gepersonaliseerde tafeltennistafels

Laat uw tafeltennistafel nog beter bij de omgeving passen door een tafel naar wens te laten personaliseren met een gepersonaliseerde tafeltennistafel. Laat de tafeltennistafel bestickeren met een sticker van uw bedrijfslogo, of maak de tafeltennistafel helemaal passend bij de kleuren van de school of bedrijfskantine. Kijk voor de mogelijkheden bij de productomschrijving, of neem contact op met onze klantenservice om uw wensen door te nemen.

Gebruik door kinderen tot 12 jaar

Tafeltennistafels die voornamelijk door kinderen tot ongeveer 12 jaar gebruikt zal worden zult u voornamelijk vinden op het schoolplein, bij de kinderopvang, of bij verenigingen. Voor tafeltennistafels die voornamelijk door kinderen gebruikt zullen worden is het van belang dat deze een goed stevig onderstel hebben.

Jongere kinderen zijn vaak nog te klein om bijvoorbeeld de bal van de tafel te pakken als deze in het midden van de tafel bij het net ligt. Kleine kinderen zullen hierdoor eerder geneigd zijn om op de tafel te klimmen om de bal te gaan pakken. Met deze reden is het aan te raden om kinderen een tafeltennistafel altijd onder toezicht van een volwassene te laten gebruiken. Voor het op- en uitklappen van de tafel adviseren wij dit ook altijd door een volwassene te laten doen. Dit om te voorkomen dat onderdelen van het opklapsysteem stuk getrokken worden, dat de tafel niet goed wordt uitgeklapt, of dat de kinderen zichzelf bezeren aan de bewegende componenten van de tafel.  Onderstaand vindt u de meest belangrijke punten om op te letten, voor een tafeltennistafel bedoeld voor het gebruik door kinderen tot 12 jaar:

  • Extra veilig opklapsysteem
  • Zwaar onderstel

Voor gebruik door kinderen tot 12 jaar is de Sponeta SchoolLine S5-7 een echte aanrader. Deze tafel is beschikbaar in zowel een indoor, als een outdoor variant. Is een ‘hufterproof’ tafeltennistafel meer waar u naar op zoek bent voor buiten? Dan kunt u kijken naar de stalen tafeltennistafels. Deze kan aan de grond worden verankerd, en is hierdoor samen met zijn gewicht en het stalen frame goed bestand tegen diefstal en vandalisme.

Gebruik door jongeren vanaf 12 jaar

Op het schoolplein, in het park, of bij een vereniging is de tafeltennistafel altijd een grote hit onder jongeren. Het is bij jongeren minder belangrijk of u een opklapbare of vaste tafeltennistafel plaatst. Wel is het van belang dat de tafel sterk genoeg of is. Jongeren kunnen een tafeltennistafel over het algemeen zelf in- en uitklappen, wel is het belangrijk dat zij dit met enig beleid op de juiste manier doen om te voorkomen dat zij het opklapsysteem kapottrekken. Wij raden dan ook altijd aan dat er een volwassene aanwezig is om toezicht te houden wanneer een opklapbare tafeltennistafel wordt gebruikt. Een tafeltennistafel wordt meestal niet alleen gebruikt voor een potje tafeltennis. Ondans dat het niet d bedoeling is ziet men op een schoolplein ook regelmatig dat er een heel groepje op de tafel zit. Hiervoor is de stevigheid van de tafel zo belangrijk om ook met deze vorm van gebruik de duurzaamheid zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Een niet opklapbare tafeltennistafel is altijd steviger en robuuster dan een opklapbare tafeltennistafel. Wanneer een tafel voornamelijk gebruikt zal gaan worden door jongeren vanaf 12 jaar raden wij dan ook een niet opklapbare tafeltennistafel aan.  Hieronder vindt u de meest belangrijke punten om op te letten bij een tafeltennistafel bedoeld voor het gebruik door jongeren vanaf 12 jaar:

  • Stevig “hufter proof”
  • Niet opklapbaar

 De Heemskerk Novi 2000 Transport indoor is bij ideaal voor de school kantine of een vereniging. Door de 8 wielen staat deze tafel ook zeer stabiel wanneer deze is opgeklapt en is hij makkelijk te verplaatsen. Voor buiten zouden de stalen of de betonnen Heblad tafeltennistafels het best aan de raden zijn voor gebruikt voor jongeren vanaf 12 jaar. Door het materiaal zijn deze tafels geschikt voor de verschillende vormen van gebruik door jongeren. In de pauze op de tafeltennistafel zitten is af te raden maar meestal geen enkel probleem voor deze tafels.

Gebruik door volwassenen

In de bedrijfskantine, op kantoor, of bij de vereniging zijn een aantal plekken waar een tafeltennistafel kan staan voor zakelijk of openbaar gebruik door volwassenen. Volwassenen stellen vaak iets andere eisen aan een tafeltennistafel in verhouding tot kinderen en jongeren. Voor zowel de hobbyspeler als de intensieve speler is het speelcomfort belangrijk. Dit speelcomfort wordt voornamelijk bepaald door de dikte van het tafelblad. Hoe dikker het blad, hoe beter de bal zal stuiteren.

Voor een indoor tafeltennistafel zorgt een speelveld van 22-25mm dik spaanplaat de beste bounce. Tussen onze professionele tafeltennistafels vindt u alle tafeltennistafels die geschikt zijn voor zakelijk gebruik. Wanneer u te maken heeft met weinig ruimte, is een opklapbare tafeltennistafel aan te raden. Volwassenen zijn doorgaans voorzichtiger dan kinderen of jongeren waardoor een opklapbare tafeltennistafel beter geschikt is voor volwassenen. Wel is het belangrijk dat de juiste stappen worden gevolgd voor het in- en uitklappen van de tafel om te voorkomen dat het opklapsysteem vroegtijdig kapot zal gaan of sneller slijt bij verkeerd gebruik. Voor een outdoor tafel zou een tafel met een speelveld van 5-10mm dik melaminehars plaat aan te raden zijn voor de beste bounce. Voor het gebruik voornamelijk door volwassenen is voor buiten een betonnen tafel niet aan te raden als het speelcomfort erg belangrijk is. De betonnen tafels zijn voornamelijk ontworpen om ‘hufter proof’ te zijn wanneer deze in locaties komen te staan waar hangjongeren ’s avonds en ’s nachts nog kunnen komen, en niet gericht op speelcomfort.

Is het speelcomfort nog steeds erg belangrijk, maar heeft u toch een sterkere tafel nodig? Dan zijn er ook stalen tafeltennistafels die een speelveld van melaminehars hebben. Dit zijn sterkere tafels die aan de grond verankerd kunnen worden tegen diefstal en vandalisme. Hierdoor zijn deze tafels extra veilig en duurzaam.    Onderstaand vindt u de punten die bij een tafeltennistafel belangrijk zijn wanneer deze voornamelijk voor het gebruik door volwassenen is bedoeld:

  • Stevig onderstel
  • Dikker speelveld voor optimaal speelcomfort

Voor volwassenen zijn voor binnen alle tafels uit de professionele categorie aan te raden. Hoe hoger de kwaliteit van de tafel, hoe beter deze geschikt zal zijn voor intensief gebruik. Voor een vergaderruimte op kantoor kunt u ook kijken naar onze speciale vergader tafeltennistafels. Door de unieke voet kunnen hier gemakkelijk stoelen bij worden aangeschoven voor de meeting om achteraf leuk een potje tafeltennis te spelen. Voor buiten zijn de outdoor tafeltennistafels uit de professionele categorie geschikt voor gebruik door volwassenen.